teisipäev, 23. oktoober 2012

Meikar piraadiparteisse!

Silver Meikar võiks nüüd peale väljaheitmist erakonnast Piraadiparteisse astuda - asjalikke liberaalseid parteisid ju suurparteide hulgas enam pole, Piraadipartei vaated on oma nišhis selgelt liberaalsed ja liberaalne laiema agendaga tuntud poliitik tuleks tunduvalt Piraadiparteile kasuks. Nii Meikar kui Piraadipartei pooldavad läbipaistvust, Meikar on seoses skandaaliga laiema avalikuse ees teeninud suures hulgas plusspunkte kui vähene aus poliitik ehk siis mehe poliitikurenomee on tunduvalt paranenud võrreldes kolleegidega. Ülestunnistusega kogutud väärikas poliitiline kapital ei tohi jääda riiulile seisma, vaid peaks minema kasutusse mõne hea asja nimel - näiteks Eesti poliitika tegelikuks liberaliseerimiseks.

Muide, tegelikult Meikar ei olnud ainuke, kes tunnistas. Tunnistas raha vastuvõtmist ka üks Tartu piirkonna noorpoliitik, keda isiklikult ka veidi tean. Kui Reformierakonna maine minu silmis on alati kehva olnud, siis ausad tunnistajad on enda mainet märgatavalt tõstnud.

Selgituseks. Minu agenda on poliitiliselt kaldunud alati veidi vasakule, sotsiaalsüsteem, tervishoid ja raskustes inimeste aitamine on mulle oluline. Interneti- ja autoriõiguslikes küsimustes pooldan samas Piraadipartei lähenemist (kuid mitte nende nimevalikut, aga hakkan sellega juba harjuma) ja väikeettevõtjana olen mõnedes küsimustes jälle liberaalne (vähem bürokraatiakoormust väikeettevõtjatele!).

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Mõte pole üldse halb.

Risto Raster ütles ...

Tšehhimaal sai just üks rahvuslik vilemees Piraadipartei saadikuna senatisse: http://falkvinge.net/2012/10/21/pirate-parties-win-first-senators-seat-czech-win-international-race/

Minu blogide loend